Учениците от 7 б клас изработиха и рамкираха колаж с коледни послания, който днес подариха на директора Димитър Минев

Истинска коледна изненада организираха днес ученици от Математическата гимназия за библиотекарите от НБ „Иван Вазов”. По идея на преподавателя по български език и техен класен ръководител Невена Ичевска, учениците от 7 б решили да направят жест към служителите в една от най-важните културни институции в града по повод 140-годишния й юбилей. Децата изработили колаж с пожелания, който рамкирали, а днес подариха на директора Димитър Минев. Впечатлен от жеста, той обеща творението да бъде поставено на видно място, още повече, че е от деца на 14-годишна възраст.

„Благодарим ви, че пазите книжното слово”, „И през следващите десетилетия разпръсквайте знанието и науката сред жителите на Пловдив”, пожелават децата, а някои отправят поздрав и в рима: „Книгите ни опазете/на българска реч ни научете”.

По традиция, създадена в последните години, учениците от МГ избират една публична институция в града, за която изработват ръчно авторски предмети, създават текстовете и поднасят изненада. Тази година те избрали Народната библиотека по повод кръглата годишнина и измайсторили 100 картички с лично послание. Библиотекарите бяха повече от трогнати и позволиха на децата да се качат в хранилищата, за да изненадат и работещите там техни колеги. За доброто настроение в последния работен ден преди празниците се погрижиха талантливите изпълнители от квартет „Фортийн“ от „Арт войс център”. Те подкрепиха инициативата на своите връстници, изпълнявайки популярни коледни песни.