Сред заболелите има помощник-възпитатели и медсестра от детска градина

9 учители и 3 ученици са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие, сочат данните на областната управа.

Сред тях е учител по музика от ОУ“ Тодор Каблешков“. Последното му посещение на работното място е било на 29 октомври, не се налага карантина.

С положителна проба е начален учител от СУ „Черноризец Храбър“. Той преподава на  2 в клас, последното му посещение в училище е било на 28 октомври, под карантина са поставени всички 24 деца от класа. С коронавирус е и учител, преподаващ на 5-8 клас, не се налага карантина.

Сред заболелите е класният на 1 а клас на НУ“ П.Р.Славейков“. Той е бил за последно в училище на 29 октомври, паралелката е поставена под карантина.

С коронавирус е учител от ОУ “Димитър Талев“, преподаващ на 5-7 клас, не се налага карантина.

Класният ръководител на 3 в клас от ОУ “Стоян Михайловски“ е с положителен тест. Той е бил за последно в клас на 29 октомври, под карантина са контактните деца от паралелката.

В ОУ „Кл. Охридски“ в Скутаре е заболял  учител по английски език. Той е бил за последно на работа на 28 октомври, карантина не се  налага.

Не се налага карантина и в ОУ „Иван Вазов“ в Калояново,  където е диагностициран учител, преподаващ на 5-7 клас.

В ДГ  „Синчец“ в Белозем са  заболели учителка на подготвителна група 6-годишни, мед. сестра от яслена група и дете от 3 група. Карантинирани са всички контактни групи и персонал.

Учител на 4 а група от ДГ „Мир“ е сред новите случаи на носители на инфекция. Последното й посещение в детското заведение е било на 3 ноември, под карантина са контактните деца и персонал

В ДГ „Ралица“ е заразен помощник-възпитател на 1 а и 3 б група. Последното му посещение на работното място е било на 27 октомври, карантина не се налага.

В ОУ „Княз Александър Първи“ са заболели ученици от 5 б и 6 в  клас, под карантина са поставени паралелките на заболелите деца

Не се налага карантина за 7 а клас на ОУ „Душо Хаджидеков“, където има заболял ученик. Последното му посещение в училище е било на 28 октомври.