Първото класиране ще бъде обявено утре, записването е от 14 до 16 юли

10 отлични оценки изкалаха кандидат-студентите, които днес държаха редовните изпити по математика и по химия и опазване на околната среда за прием в Университета по хранителни технологии. По математика отличниците са 6, двойки няма, а по химия –  4, като скъсаният е само един един.

Двата редовни изпита също се проведоха online, за да има равнопоставеност между кандидатите, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

Точно в 9 часа беше активиран тестът от 25 въпроса по математика, а в 12 часа стартира тестът по химия. В рамките на 60 минути бъдещите студенти решаваха задачи с отворен и затворен отговор, а резултатите станаха ясни веднага след приключването.

Първото класиране ще бъде обявено на сайта на УХТ утре, записването на приетите да  е от 14 до 16 юли. Всички приети е необходимо да се запишат, в противен случай губят права и автоматично отпадат от участие в следващите етапи на класиране. Ако специалността, в която са приети ги удовлетворява, кандидат-студентите писмено декларират отказ от участие във второ класиране. Ако желаят да продължат да участват в следващи етапи за по-предно желание, не попълват декларация  и автоматично се борят за по-горна специалност. Неприетите кандидат-студенти участват автоматично във втория етап.

Тази година УХТ ще обучава бакалаври в 9 направления и 17 специалности. На кандидат-студентите е предложено обучение на английски език в специалности  „Туризъм“, „Компютърни системи и технологии“, „Технологии на храни и напитки“ и „Индустриален мениджмънт“. Възстанови се и приемът в специалност  „Технологии на ферментационните продукти“ на френски език.

Студентите от специалност “Топлотехника”, приети през учебната 2020-2021 година,  ще бъдат освободени от заплащане на такси за целия курс на обучение.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.