След като завърши отлично учебната година, Александра Начева стана вицешампионка в тройния скок. Лили Георгиева от Спортното стана шеста на 1500 метра

aleksandra-nacheva2

Новата гордост на Пловдив в леката атлетика – Александра Начева, стана вицешампионка в тройния скок на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Найроби, Кения. Бъдещата 10-класничка от ЕГ „Иван Вазов” остана на 10 см от първото място на китайката Тан. 15-годишната възпитаничка на треньора Стойко Цонов подобри националния рекорд в тази възрастова група за второто място в петия си опит. Така тя коригира поставения само преди седмица от нея национален рекорд от 13.45 м на международния турнир “Пловдив”.

„При нея училището и тренировките вървят ръка за ръка. Не отсъства от часове, справя се безпроблемно, което го доказва и отличният й успех”, каза помощник-директорът на Руската Вихра Ерамян. Наесен Алекс, която е в паралелка с испански, ще е в 10 клас. В първия учебен ден ще бъде отбелязан и успехът й.

Алекс заяви, че цяла година се е готвила за Кения, затова този медал е много ценен за нея и благодарна на треньора си, на федерацията и на семейството си за подкрепата им през цялата година.

php105hm4_800x-

Пловдив отбеляза още едно сериозно завоевание в Найроби. Детето-чудо на родната атлетика Лиляна Георгиева завърши на шеста позиция на 1500 метра с време 4:33.58 мин. Фурията от Спортното училище пусна пред себе си единствено етиопки, кенийки и една южноафриканка.