12 са учителите в Пловдивско, отличени за професионалната си дейност в навечерието на 24 май

15 директори от Пловдивска област са удостоени с почетно отличие – грамота „Неофит Рилски”, по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Ежегодните награди на МОН се присъждат за цялостна професионална дейност и принос в развитието на образователната система в България.

След отличените по предложение на Регионалното управление на образованието е директорът на Професионална гимназия „Евлоги и Христо Георгиеви” в Карлово – Таньо Топалски. Директорите на ОУ „Хр.Г.Данов” в с.Розино – Таня Караколева, и на ОУ „Ген. Карцов” в с. Христо Даново – Красимира Димитрова, също ще получат грамота. Те работят изцяло с ученици от етническите малцинства. Награда за усилията при работа с ученици от уязвими групи получава и Ваня Лазарова – директор на ОУ „Христо Смирненски” в Ново село, община Стамболийски.

Заслужено признание получава дългогодишният директор на СУ „Софроний Врачански” Пенко Рисков. В списъка на отличените попадат директорът на ОУ „Душо Хаджидеков” Грозденка Николова и на ОУ „Димчо Дебелянов” Цветанка Крекманска. За трети пореден път с почетното отличие ще бъде удостоена Мария Гайдарова – директор на ОУ „Райна Княгиня”, която ръководи и общинския проект „Иновативни училища”. Вихра Ерамян – директор на ЕГ „Иван Вазов”, което стана първото Гугъл референтно училище на Балканския полуостров, също получава грамота. Гергана Аврамова, която е начело на СУ “Хр. Г.Данов”, отпразнувало преди броени дни своята 170-годишнина, също се нарежда сред отличените от МОН. С високото отличие за професионална дейност е удостоена и Веселина Карапеева – директор на Математическата гимназия. Само преди седмица тя получи грамота “Св. Иван Рилски” за креативност при организацията на дистанционното обучение. По предложение на РУО-Пловдив грамота ще бъде присъдена и на Пенчо Раянов – старши учител по български език в Математическата гимназия.

Педагогическите специалисти, предложени за награда от синдикат “Образование”, са Лилия Дингилева – старши учител по теоретично обучение в ПГ по механотехника, Детелина Божкова – учител по английски език в ОУ “Драган Манчов”, Павлина Костадинова – старши учител по професионална подготовка в ПГ “Св. Димитрий Солунски” – Асеновград.

Предложението на Националния учителски синдикат е за Гергана Стоицова – старши учител начален етап в ОУ “Алеко Константинов”.

Съюзът на директорите е предложил за тазгодишното отличие Гергана Христозова – директор на ОУ “Отец Паисий” в Асеновград, и Нина Недева – директор на ОУ “Хр. Смирненски” в Раковски.

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета излиза с две предложения – за директора на ОУ “Васил Левски” в с.Караджово – Красимира Благоева, и за директора на пловдивската ДГ “Майчина грижа” – Маня Върбанова.

Шестима са отличените педагози по предложение на Синдиката на българските учители – Тодор Попов – старши учител в СУ “Патриарх Евтимий”, Атанаска Тачева и Сабрие Мюмюн от ДГ „Никола Вапцаров” в Асеновград, Иванка Ангелова от пловдивската ДГ „Осми март”, Нина Анелова – старши учител в първомайското СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Първомай, и Атанаска Славова от НУ „Христо Ботев” – Първомай.

По предложение на Българската асоциация на частните училища с грамота ще бъде удостоена Жана Генчева – учител по физическо възпитание в Частна езикова гимназия “Стоян Сариев”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.