Стартът на заниманията ще е на 1 юни, деца от 6 до 12 години могат да се включат безплатно в тренировките през първия ден

10 различни вида спорт могат да пробват малчуганите през лятната ваканция и да открият кой е най-подходящият за тях. Тази възможност дава Спортна академия „Мейз“, която стартира  заниманията на 1 юни в 10 часа на Младежкия център. Под ръководството на квалифицирани треньори от професионалните клубове децата ще тренират баскетбол, бойни изкуства, гребане, лека атлетика, плуване, спортна гимнастика, СУП борд, тенис на корт, футбол. Участието в първия ден е безплатно.

След това родителите имат възможност да подадат заявления за едноседмични, двуседмични или месечни занимания, които ще провеждат в модерна база. През деня е осигурено здравословно меню. Академията е насочена за деца от 6 до 12 години.

Идеята е паралелно с физическата активност, да изграждаме навици за работа в екип със специализирани обучения, поднесени чрез игрови модели, да засилваме екипния дух, казват създателите на академията.

Следобед, когато времето е твърде горещо за открити тренировки, децата ще работят по програми, основани на принципите на позитивното образование. В игрови модел те ще усвояват знания, умения, ключови компетентности за успех. Заниманията ще бъдат водени от специално обучени възпитатели и ментори.