Състезания по български и волейбол, венци пред паметника на поета и открити уроци за 105-годишнината на СОУ „Пейо Яворов”

DSCF4914

 

„Животът се дава за нещо, той служи за нещо и за всеки случай той не е самоцел“. С тези думи на автора на „Две хубави очи” стартираха тържествата по повод 105-годишнината от основаването на СОУ „П. Яворов” днес. Тържествено шествие пое от училището към паметника на поета в Стария град, където бяха поднесени венци от бивши и настоящи ученици.

яворов

Със състезание по български език отбелязаха празника децата от начален курс, които показаха пред своите родители и гостите колко владеят граматиката и правописните правила. Първолаците пък се включиха в тържествата с празник на буквите и извикаха в един глас: „Ние вече сме грамотни”.
Студенти от Пловдивския университет пък водиха часовете в прогимназията.

Яворовци се оказаха волей шампиони на турнира по повод патронния празник, който се проведе следобед във физкултурния салон. Надпреварата мина под мотото “Толерантност” и изправи едни срещу други най-добрите волейболисти на ЕГ “Иван Вазов”, ЕГ “Пловдив” и училището домакин “Пейо Яворов”. Стартът на турнира бе даден от кмета на район „Северен” Ральо Ралев.