Отборът на университета бе единственият български тим, допуснат за участие, Тодор Рогошев бе отличен с приза за най-добър говорител

Представителен отбор на Юридическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” участва в лятно училище и състезание по международно хуманитарно право, организирани от Истанбулския институт по международно право, Международния комитет на Червения кръст и Турски червен полумесец – Kirimli Dr. Aziz Bey International Humanitarian Law Moot Court Competition & Advanced Summer School.

“Лятното училище и състезанието са предназначени за студенти по право и се проведоха изцяло във виртуална среда.Темите на същинската надпревара включваха бяха свързани с употребата на автономни оръжия, окупация, военнопленници и защита на медицинските лица по време на въоръжени конфликти”, обясни ръководителят на Клуба по международно хуманитарно право доц. Христо Паунов.

Тодор Рогошев, Виктория Стоянова и Франческо Ночев формираха състава на отбора на Пловдивския университет, който бе единственият български тим, допуснат за участие в събитието. Тримата студенти са членове на Клуба, а участието им е подкрепено от Българския червен кръст и Регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Белград, като част от усилията за разпространение и промоция на нормите на международното хуманитарно право.

Нашият отбор показа отлични знания и достигна до дополуфинали, а Тодор Рогошев беше отличен с приза за най-добър говорител.

Състезанието бе предшествано от няколко седмици онлайн лекции с представители на Международния комитет на Червения кръст.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.