Участие в надпреварата за рисунка, есе и презентация по повод Освобождението на България могат да вземат училищата от района

Конкурс за рисунка, есе и презентация по повод 141 години от Освобождението на България от османско владичество обявява районният кмет Борислав Инчев за училищата в „Южен”. Учениците от начален курс ще работят на тема „Моята България – моята гордост”. Децата от 1 до 4 клас могат да изпращат в районната администрация свои рисунки и есета в срок до 22 февруари.

Провокацията към по-големите е да изготвят презентация под мотото „Знаци на свободата и героизма”. Участниците трябва да са между 7 и 12 клас. Презентациите ще се представят на място в кметството пред жури на 25, 26 и 27 февруари. Всеки клас има право да участва с една презентация до 10 минути, сочи регламентът на състезанието.

Индивидуалната надпревара също е за седмокласници и гимназисти и е за написване на есе на тема „Българин да се наричам”.

За най-добрите са предвидени награди, а големите победители ще отидат на еднодневна екскурзия до Калофер с организирана историческа програма.