DSCF5749

Купища награди раздаде за рождени си ден знаковата ЦДГ “Щурче”, който бе тържествено отбелязан с двучасов спектакъл на сцената на Римския стадион. Противно на правилото, че рождениците получават подаръци, знаковата забавачка от Стария град раздаде грамоти и награди не само на бившите и настоящи учители и служители, но и на градската управа. От училищното настоятелство поднесоха на всички заслужили живописно платно с изрисуваната възрожденска къща, в която се помещава забавачката, открита преди 25 години.

Облечени в специално ушити за повода оригинални костюми, в продължение на два часа малчуганите радваха родители и гости със спектакъл, поставен от хореографа Надя Мурджева. Най-малките се появиха като детелини и щурчета, на сцената дефилираха трудолюбиви пчелички, балерини, градски кокони и напети ергени, елегантно облечени дами и господа танцуваха валс, а на финала всички извиха хоро.

В ролята на водещи влязоха някогашните възпитаници на детската градина – Йоан и Петя, които сега са 11-класници в ЕГ “Иван Вазов”. Двамата пожелаха на сегашните обитатели на забавачката да запазят също като тях силното приятелство в годините.

Поздравителни адреси от районните кметства, от кмета Иван Тотев, от парламентарната комисия по образование и МОН бяха прочетени на финала на двучасовия празничен спектакъл.

Директорът на детското заведение Ани Трендафилова събра екипа си на парти, за да духнат заедно свещите на тортата.

DSCF5759