Шестима пълни отличници допълват Стената на славата, средният успех на випуска е 5.56, обяви директорът Веселина Карапеева на тържественото връчване на дипломите

С червена роза – така 11-класниците на Математическата гимназия изпратиха абитуриентите на елитното училище снощи, когато се проведе церемонията по официалното връчване на дипломите. Както повелява дългогодишната традиция, учениците от А паралелка образуваха шпалир, през който минаха зрелостниците от 12 а клас, начело с класния си Атанаска Колева. По същия начин към последния час на класа се отправиха и 12-класниците от останалите паралелки, аплодирани от бъдещите зрелостници.

Десетки родители станаха свидетели на емоционалния момент. Заради противоепидемичните мерки тържеството се случи в двора на гимназията, където бяха подредени столове на метър разстояние. Облечени в тоги, зрелостниците от 47-ия випуск заеха места, за да посрещнат училищното знаме и да чуят националния химн.

Директорът Веселина Карапеева не скри радостта си, че средният успех е с четири стотни по-висок от миналата година – 5.56. Което означава, че 68 на сто от зрелостниците завършват с отличен успех.

„Мечтите се сбъдват! Преследвайте целите си, подреждайте приоритетите си, правете всичко с желание и резултатите ще бъдат налице!“, пожела Карапеева.

Шестима пълни отличници ще допълнят стената на славата – Димитър Чакъров, Александър Манeв, Иван Тодоров, Никол Манолова, Йордан Дамбулев и Далия Джафар Саид Филфил. Освен че завършват с успех 6.00 от дипломата, те имат максимални резултати на матурите, а някои и на изпитите за специалност, носители са на национални и световни отличия от състезания и конкурси. Димитър миналото лято постигна изключителен успех на лятната школа на Масачузетския технологичен институт.

Средният успех на випуска от ДЗИ и 5.32, като най-високите резултати са по биология – 5.65, по история – 5.59 и по английски – 5.61.

Бурни аплодисменти предизвика емоционалното слово на Борислав Манджуков. От името на 12-класниците той благодари на учителите за това, че „днес уверено вървим по своя житейски и професионален път, защото ни помогнахте да разберем ценността на знанието, защото вярвахте в нас“.

„Щастието е въпрос на избор.  Вие решавате дали да се усмихнете или да гледате с ненавист. Аз ви съветвам да яхнем вълната на чистата и неподправена емоция. Прегърнете човека до вас! Сградата на гимназията бе нашият втори дом, макар все да се оплаквахме, че ни е тясна. Няма как да забравим топлото мегейско гнездо“, обърна се към випуск 2020 Борислав.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.