Дъщерно дружество на немски концерн предлага платен стаж с трудов договор на пълен работен ден на форум в Техническия университет

Шоколадова фабрика плаща разходите за квартира и транспорт, за да привлече студенти на работа. Базираната в Своге компания търси четвъртокурсници или завършили студенти за едногодишна стажантска програма в производството, логистиката, техническата поддръжка и осигуряването на качеството на 8-часов работен ден. На младежите, които покажат мотивация да се развиват, ще бъде предложено постоянно място. Програмата започва от май и е насочена към студенти по инженерни науки или хранителни технологии. Изискванията са за отлично владеене на английски език и добри компютърни умения.

58 български и чуждестранни компании отвориха днес щандове във фоайето на пловдивския филиал на Техническия университет, за да оферират възможности за стажове. Все повече са компаниите от индустрията и ITсектора, които предлагат летни практики. Фирмите дават възможност за избор за пълен или непълен работен ден. За удобство на бъдещите стажанти повечето разполагат с платформи за обучение, достъпни от компютъра или мобилния телефон на студента.

Дъщерно дружество на водещ в областта на индустриалната и процесна автоматизация немски концерн предлага платен стаж с трудов договор на пълен работен ден и лятна академия. Стажовете във „Фесто” са за минимум два месеца и максимум до една година. Техническо образование се изисква за желаещите да трупат опит в отдел „Качество и околна среда”. Те ще трябва да работят с изпитвателни и измервателни средства, оптични уреди и специализиран софтуер, да изготвят и съгласуват справки и отчети. Търсят се и стажанти за отделите „Развой на нови продукти” и „Материално стопанство и закупуване”. За целта е нужно да владеят английски или немски език на отлично ниво. След дипломирането успешно представилите се имат предисмтво при кандидатстването за вакантни позиции в компанията.

Младежите, които бъдат одобрени да стажуват в „Ситигаз”, ще съставят индивидуални планове, обвързани с добиването на нови знания и умения, съобразени с нуждите на компанията, ще се насърчава разработката и на собствени проекти. Към всеки от тях ще има прикрепен наставник. Документи до края на април могат да подават студенти от втори и трети курс на ПУ, УХТ, ТУ, уточниха от компанията.

Не е нужен опит, за да кандидатстваш за работа при нас, уточниха от BTL. Фирмата търси сервизен инженер за диагностициране на електронна медицинска апаратура, инженер техническа документация и работници за подготовка на кабели, асемблиране на детайли и цялостното изделие, зареждане на софтуер и проверка на функционирането на готови апарати.

По традиция във форума участваха и специализирани компании за подбор на персонал.