Заниманията ще се провеждат в Ректората на ПУ, специалисти от Санкт Петербург ще водят майсторски класове

Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет започва съвместна инициатива с Детско балетно студио „Grand Fouette“ по обучение на деца и младежи от 4 до 17 години, които искат да изучават етикет и балетно изкуство. То ще се осъществява по методика на световноизвестната руската балетна академия „А. Я. Ваганова“. В рамките на школата майсторски класове ще провеждат гостуващи специалисти от Санкт Петербург.

Заниманията ще се водят в Ректората на Пловдивския университет два пъти седмично в три групи – подготвителна, младша и старша (по 10-12 деца) и ще са с продължителност, съответно 40, 60 и 90 минути.

Записването ще продължи до 10 ноември 2019 г. на тел.: тел. +359 988 862 705, контактно лице: Александра Ангелова – ръководител на проекта.

През летните месеци студиото предлага лагер-школа на българското черноморие  с хореографи и педагози от Академията за руски балет „А. Я. Ваганова“ – Санкт Петербург.

Занятията целят изучаване и опазване на класическото балетно наследство и са подходящи както за подготовка на деца за постъпване в професионални училища, така и за любители на балета, които мечтаят за сценични изяви.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.