Заниманията ще се провеждат в Ректората на ПУ, специалисти от Санкт Петербург ще водят майсторски класове

Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет започва съвместна инициатива с Детско балетно студио „Grand Fouette“ по обучение на деца и младежи от 4 до 17 години, които искат да изучават етикет и балетно изкуство. То ще се осъществява по методика на световноизвестната руската балетна академия „А. Я. Ваганова“. В рамките на школата майсторски класове ще провеждат гостуващи специалисти от Санкт Петербург.

Заниманията ще се водят в Ректората на Пловдивския университет два пъти седмично в три групи – подготвителна, младша и старша (по 10-12 деца) и ще са с продължителност, съответно 40, 60 и 90 минути.

Записването ще продължи до 10 ноември 2019 г. на тел.: тел. +359 988 862 705, контактно лице: Александра Ангелова – ръководител на проекта.

През летните месеци студиото предлага лагер-школа на българското черноморие  с хореографи и педагози от Академията за руски балет „А. Я. Ваганова“ – Санкт Петербург.

Занятията целят изучаване и опазване на класическото балетно наследство и са подходящи както за подготовка на деца за постъпване в професионални училища, така и за любители на балета, които мечтаят за сценични изяви.