Васил Лалбонов поема стопанската дейност в училището.

 

Николай Радев пое Английската с обещанието да подобри условията за работа.
Николай Радев пое Английската с обещанието да подобри условията за работа.

Бившият шеф на ДАИ-Пловдив – Васил Лалбонов, е новият помощник-директор на ЕГ “Пловдив”, разбра днес “Уча в Пловдив”. Той поема административно-стопанската дейност в училището. Преди дни Лалбонов подаде оставка в  Автомобилната администрация по лични причини. Васил Лалбонов  е инженер по образование, затова му е поверено да отговаря за техническата част в гимназията.

 

Васил Лалбонов поема  стопанската дейност в училището.
Васил Лалбонов поема стопанската дейност в училището.

 

Още с встъпването си на ръководния пост преди половин година директорът Николай Радев заяви амбициите си да модернизира училището. Тогава той заяви, че ще търси подкрепа и от общината, и от бизнеса, тъй като сградата е на входа на града и трябва да е в безупречен вид. Още повече, че в нея се обучават едни от най-изявените ученици, които са в челото на всякакви класации и конкурси.

Междувременно ексдиректорът на училището Пенка Стайкова, която не успя да се пребори за мястото и отстъпи на Радев в конкурса миналото лято, оттогава е в болничен. Тя запази учителското си място в гимназията, но на практика не е влизала в клас. Това обаче не й попречило да си потърси допълнителните възнаграждения за провеждането на зрелостните изпити, въпреки огромния гаф, който училището допусна с грешни изпитни варианти.