В надпреварата се включиха над 250 деца и младежи между 7 и 18 години от страната и от българските общности в чужбина

Шестокласничките от ОУ „Стоян Михайловски“ Лилия Вълчева и Елена Пенкова са сред отличените участници в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно”, проведен в рамките на фестивалd на детската книга. Ученичките на Горица Петрова, старши учител по български език и литература, са удостоени с втора награда за поетично творчество.

Официалната церемония по награждаване на победителите се състоя в Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен. В литературната надпревара се включиха над 250 деца и младежи между 7 до 18 години от страната и от българските общности в чужбина с приказка, разказ или стихотворение. За отличените участници се проведоха два майсторски класа по творческо писане „Граматика на фантазията”. Модератори бяха Весела Фламбурари и Марин Трошанов – едни от най-успешните и обичани съвременни детски автори.

Националният фестивал на детската книга се организира по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, в партньорство с Министерството на културата, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина и национални издателства. Форумът насърчава и развива креативността на децата и тийнейджърите; вдъхновява ги за творчество и става първа сцена за изява на млади творци.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.