Мартина и Лилия от Карлово представиха проекти на международно ученическо изложение

Две шестокласнички от Карлово се оказаха сред 12-те български деца, които имаха шанса да представят свои разработки на престижното международно изложение за ученически IT проекти в Дъблин, Ирландия. Мартина Дочева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Лилия Дунеловска от СУ „Васил Левски“ под ръководството на учителите Антония Василева и Мария Дочева, разработиха проекта “Break the Fractions”. Идеята на шестокласничките е да помогнат на своите съученици от пети клас да научат по-лесно обикновените дроби, като се забавляват чрез компютърни игри.
Цялостният дизайн по оформлението, анимационните герои в клиповете, игрите и програмирането е изцяло авторско дело на двете момичета. Представители на различни фирми в областта на дигиталното образование поздравиха Лилия и Мартина за добре разработения проект.

Coolest Projects е световно изложение, което вдъхновява младото поколение дигитални творци.  Това събитие е комбинация между изложба и конкурс, и дава възможност на младежи между 7 и 17 години да представят своите идеи, да покажат творчество, технологични и предприемачески умения. В тазгодишното издание участваха почти 1000 деца със 700 проекта. Освен поле за изява, Coolest Projects е и място, в което децата създават контакти по между си. Лилия и Мартина намериха приятели в лицето на едно момиче от Япония, на отбора на Румъния и на представителката на Словения. Там се срещнаха и със своите връстници от Coder Dojo София.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.