Дизайн на атрактивна щампа за тениска донесе първото място на учениците от ОУ „Васил Петлешков” в състезанието „Имаш силата – бъди приятел”

Шестокласници от ОУ „Васил Петлешков“ спечелиха първо място на националния конкурс на детския телевизионен канал Cartoon Network. Престижната награда бе присъдена на пловдивските ученици заради проявена креативност, оригиналност и въображение в рамките на състезанието „Имаш силата – бъди приятел“. В жестока конкуренция с над 130 класа и деца между 5 и 15 години от цялата страна, талантите от 6 а клас се класираха под номер с дизайна на атрактивна щампа за тениска, вдъхновена от приятелството. Проектът е реализиран под ръководството на учителя им по изобразително изкуство Иван Попов и с подкрепата на класната Ивайла Димитрова.

Учениците от 6 а клас  ще получат като награда видео проектор за своята класна стая, тениски с печелившия дизайн, подаръци с любимите си анимационни герои и среща с обичаните влогъри Стан и Стефи.

Надпреварата, организирана от анимационния канал, Cartoon Network е с благородна кауза и има за цел да подкрепи световната борба с кибертормоза и да даде на децата и родителите необходимите инструменти за справяне с проблема.

Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности. В кампанията се включва и известният български влогър Стан – Станислав Койчев .

Учениците от ОУ „Васил Петлешков“ за втора поредна година участват в състезанието. През учебната 2017-2018 г. децата от 5 б клас спечелиха втора награда за дизайн на значка за приятелството.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.