Дизайн на атрактивна щампа за тениска донесе първото място на учениците от ОУ „Васил Петлешков” в състезанието „Имаш силата – бъди приятел”

Шестокласници от ОУ „Васил Петлешков“ спечелиха първо място на националния конкурс на детския телевизионен канал Cartoon Network. Престижната награда бе присъдена на пловдивските ученици заради проявена креативност, оригиналност и въображение в рамките на състезанието „Имаш силата – бъди приятел“. В жестока конкуренция с над 130 класа и деца между 5 и 15 години от цялата страна, талантите от 6 а клас се класираха под номер с дизайна на атрактивна щампа за тениска, вдъхновена от приятелството. Проектът е реализиран под ръководството на учителя им по изобразително изкуство Иван Попов и с подкрепата на класната Ивайла Димитрова.

Учениците от 6 а клас  ще получат като награда видео проектор за своята класна стая, тениски с печелившия дизайн, подаръци с любимите си анимационни герои и среща с обичаните влогъри Стан и Стефи.

Надпреварата, организирана от анимационния канал, Cartoon Network е с благородна кауза и има за цел да подкрепи световната борба с кибертормоза и да даде на децата и родителите необходимите инструменти за справяне с проблема.

Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности. В кампанията се включва и известният български влогър Стан – Станислав Койчев .

Учениците от ОУ „Васил Петлешков“ за втора поредна година участват в състезанието. През учебната 2017-2018 г. децата от 5 б клас спечелиха втора награда за дизайн на значка за приятелството.