В продължение на два месеца ученици от СУ „Любен Каравелов“ майсторили обзавеждането от картон, велпапе и цветна хартия

Шестокласници изненадаха с атрактивен подарък за лятната ваканция малчуганите от детска градина „Снежанка“. В края на учебната година ученици от 6 а и 6 б клас на СУ Любен Каравелов посетиха детското заведение, за да изненадат хлапетата и учителите с измайсторени от тях къщи за кукли. Използвали основно велпапе, картон, цветна хартия и сухи цветя, за да измайсторят няколко къщички и обзавеждането в тях.

Нямаше да се справим без нашия преподавател по математика Мариела Димитрова, която ни накара да си припомним изучаваните геометрични фигури и тела, за да разположим правилно стаите на различните етажи, да изчислим правилно мястото за прозорците, вратите, както и стълбите и терасата, казват шестокласниците, на които се налагало да пресмятат лице и обем на фигури, за да реализират идеята си.

Всички те са бивши възпитаници на ДГ „Снежанка“ и решили да направят лятото по-забавно за децата. Разделили се на екипи, разпределили ролите и задълженията си, за да проектират конструкциите. Проявили се и като дизайнери, докато подберат подходящото обзавеждане

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.