Мартин Павлов от СУ „Патриарх Евтимий“ спечели най-високото отличие, призови места завоюваха още петима ученици на гимназията, които взеха участие в престижната надпревара

Пловдивски шестокласник завоюва златен медал от Международното математическо състезание в Пекин. Мартин Павлов от СУ „Патриарх Евтимий“ спечели най-високото отличие от 10-то издание на престижната световна надпревара.

Пловдивският отбор, в който влизат шестима ученици от шести и още толкова от седми клас на училището, спечели общо 10 медала. Със сребро се окичи Йоан Колишев. Седмокласниците  Борис Калоферов и Калоян Станчев пък завоюваха два сребърни, а с два бронзови медала си тръгнаха Кристиан Златев и Дамян Минчев. Бронзови медали имат също Илиян Ангелов, Лилия Чолакова, Теодор Хаджиев и Ясен Кондаклиев. Участие в престижната надпревара в Китай взеха и Милан Миланов и Михаил Ганчев.

Това е третото участие на учениците от Пловдив в престижното състезание.

Първият етап е индивидуално състезание в протича на 3 рунда, всеки от по 10 минути. На първи рунд се дават 8 задачи, които носят по 2 точки. На втори рунд участниците решават  четири задачи, които дават по 4 точки. На трети рунд са две задачи, с всяка от които могат да се спечелят по осем точки.

Вторият етап се нарича математическа щафета отборите се разделят на групи по двама човека. За 8 минути първият трябва да реши задачата и да предаде отговора на втория участник,  който трябва да се справи със своята задача с така подадения отговор и да запише окончателния резултат.

Третият етап е отборно състезание: за 40 минути целият отбор колективно трябва да реши 20 задачи и да запише техните резултати в листа за отговори. На математическата щафета 20 точки се дават за решена задача.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.