Шедьоври на Владимир Димитров-Майстора оживяват върху фото щори в класните стаи на ОУ „Васил Левски“. В разгара на летните ремонти ръководството на училището се заема да преобрази учебната среда, като залага на изобразителното изкуство.

„Класните стаи са боядисани в слънчеви цветове, които влияят върху мотивацията за учене. Според проучванията жълтото насърчава креативността и повишава вниманието. Зеленото ни кара да се чувстваме спокойни и облекчава стреса. Синьото предполага сигурност и спокойствие. Оранжевото създава топлина и насърчава комуникацията. Акцент поставихме върху вертикалните щори, на които може да се видят шедьоври от съвременни български художници – картини на Майстора и Васил Горанов“, пояснява директорът Гергана Петрова. Тя е убедена, че промяната на средата е не просто за да се чувстват децата комфортно, а начин да се възпитават ценности и да се стимулира въображението.

Щорите от кабинета по изобразително изкуство са по оригинални рисунки на преподавателя по предмета Тинка Димитрова, а за кабинета по история избират „Залавянето на Левски“ – прочутата творба на Никола Кожухаров. В класната стая по физика може да се види Слънчевата система, а в залата по информационни технологии – асоциативни изображения от мрежата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.