Гостите инспектираха дейността по проектите, които страната им финансира в Столипиново

Членове на швейцарския парламент посетиха днес квартал Столипиново, за да се запознаят с интегрирания проект за социално приобщаване на ромите и други уязвими групи, който се реализира по Българо-швейцарската програма за сътрудничество на стойност над 1 млн. лева.

Грубият строеж на здравния център в ДКЦ 6 вече приключва и в момента се извършват довършителни работи, уточни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.  В центъра ще работят пет модерно оборудвани лекарски кабинета, които ще бъдат достъпни за здравно неосигурени лица. Периодично ще се извършват и кампании със здравни медиатори с цел превенция. По програмата училищата „Кирил Нектариев“ и „Найден Геров“ ще се сдобият с физкултурен салон и обучителни зали.

В СУ „Найден Геров“ представителите на парламента в Швейцария бяха запознати с резултатите, които дават извънкласните занимания по български език, художествени дейности и спорт, работата с родителите  и помощта на медиаторите.

Възпитаниците на детска градина „Лилия“, където по програмата бяха изградени две площадки, впечатлиха гостите с музикално-танцови изпълнения и си направиха обща снимка.