“За мен е чест на посрещна това момиче, прославило Пловдив”, каза кметът Иван Тотев и подари на ученичката от ЕГ “Иван Вазов” Златна клонка, символ на успеха

„Знам колко е трудно да съчетаваш  училището с елитния спорт, какви усилия трябва да положиш. Затова се възхищавам на това момиче, което и много обичам. Тя не изостава в образованието си и е отлична ученичка. На състезания ходи с учебниците, разменя информация със съучениците си. Върне ли се от лагер  или състезания, на другия ден е на училище“, коментира днес директорът на  ЕГ „Иван Вазов“ Вихра Ерамян в общината, където кметът Иван Тотев посрещна възпитаничката на гимназията  Александра Начева – световната шампионка на троен скок за девойки до 20 години. Тя беше със своя треньор Стойко Цонов и бе приветствана от служителите на община Пловдив. Кметът подари на златното момиче Златна клонка, символ на успеха.

“За мен е чест да посрещна в сградата на общината поредния човек, който прославя Пловдив пред света. Стискаме й палци, тя е още прекалено млада. С подкрепата на всички нас се надяваме да прославя Пловдив още дълги години. Огромен респект от това, което е направено, за усилията, които са положени. Въпреки всичко в Пловдив и България има таланти, които правят невероятни постижения. Ние ще се опитаме да осигурим занапред по-добри условия, помагали сме и ще продължаваме да го правим”, каза Иван Тотев.

“Много се радвам, че успях даспечеля още един медал на нашата държава. Конкуренцията не беше нищо особено, защото второто момиче скочи с 38 см по-малко от мен. Горда съм от себе си, че успях да постигна този скок”, каза Александра.