Ученичката от ЕГ “Иван Вазов” е ентусиазирана от възможността на види своите идоли на предстоящото европейско първенство за мъже и жени

“След два сребърни медала от големи първенства много исках златото и най-после да чуя химна“, каза щастливата 10-класничка от ЕГ „Иван Вазов” Александра Начева, която се прибра снощи от Тампере. На световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години Александра  спечели златния медал на троен скок с резултат 14,18 метра.

„Тя показа, че има огромно желание да вземе тази победа и затова успя“, обясни треньорът й Стойко Цонов.

“Отново имах притеснения, както на европйското. Никога не знаеш кога ще уцелиш момента – вятър, фаулове, много неща трябва едновременно да се получат. При мен всичко става на късмет. Вторият ми опит се получи перфектен и нещата се случиха“, каза още Александра.

Сега тя ще има възможност да види своите идоли в атлетиката с участието си на европейското първенство за мъже и жени. „Въодушевена съм, защото ще видя големите състезатели в тройния скок, които са ми идоли  Аз съм още под 18 години, но ще се пробвам при големите жени на европейското“, ентусиазирана е талантливата пловдивчанка. През май тази година Александра оглави световната ранглиста за сезона при девойките под 18 години.

От Руската гимназия обещават да посрещнат своето златно момиче подобаващо на първия учебен ден.

“Не се чувствам специална, аз съм обикновено момиче и успявам да съчетая тренировките с образованието си, добра ученичка съм. Времето ще покаже накъде ще поема, но искам да се занимавам професионално с атлетика“, коментира Александра.