Четири от отличията на Синдиката на българските учители, които бяха връчени на тържествена церемония днес в столичния хотел “Балкан”, са за пловдивски учители. Те бяха номинирани от областната организация на СБУ за 25-ото издание на националния конкурс за постигнати високи и трайни резултати в системата на средното образование.

Старши учителят от детска градина „Десислава” Теодора Трайкова грабна статуетката в направление „Предучилищно възпитание и подготовка“. Със специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева бяха отличени Даниела Попова – старши учител по музика в СУ „Св. Патриарх Евтимий“, Галина Дингилева – начален учител в ОУ „Райна Княгиня“ и Нели Минкова – старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по електроника и електротехника.

За конкурса бяха номинирани над 90 учители и директори в десет направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители-наставници. Двадесет от номинираните  бяха удостоени със званието „Учител на годината”, а останалите получиха специалната награда на председателя на СБУ.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.