Кирил Василев се класира четвърти на националната надпревара по информатика с проект “Детска къща”. Зрелостниците Радослав Димитров и Атанас Добрев спечелиха злато и сребро от международния турнир

Четирикрак учебен робот с ниска себестойност донесе на 11-класника от Математическата гимназия Йордан Цветков второ място в Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов”. Той събра 97 точки от максимални сто в категория „Приложни програми”. Съученикът му Кирил Василев се класира четвърти в същата категория с проекта си „Детска къща”. Той е създаден за Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. Става дума за приложна програма, която представлява помощник при работата на социалните работници.Основните функции на програмата обхващат  добавяне на нов „случай“ – потребител на услуги в един от шестте центъра, премахване и редактиране на негови данни, както и задаване на различни стойности по категории услуги. Към програмата е добавена и възможността за отпечатване на отделните списъци с информация на различните потребители, която включва имена.

10-класничката Елена Кикьова се състезава в категория „Интернет приложения” с проекта „teenGoal – моите цели” и се класира седма. Ръководители на учениците е Дарина Брънчева.

Целта на състезанието, в което участват ученици от 9 до 12 клас от цялата страна, е да се стимулира усвояването и използването на дигиталните технологии в учебния процес и училищния живот и да осигури възможност учениците да представят собствено виждане по проблемите на образованието.

Отново на турнир по информатика, но международен, зрелостници от МГ завоюваха златен и сребърен медал. В десетото издание, което се проведе в Шумен, взеха участие България, Молдовия, Румъния, Русия, Полша, Сърбия, Армения, Азърбайджан и Швейцария. В група „Senior” Радослав Димитров от 12 ж клас стана първи, а Атанас  Добрев зае второ място. Техен  ръководител е Бистра Танева.