Лятна читалня в Цар-Симеоновата градина кани децата за участие в образователни и подвижни игри

Всяко дете, което „дръзне два часа да почете”, ще получи награда. С този призив организаторите на традиционната лятна читалня в Цар-Симеоновата гради канят малчуганите да се включат в заниманията на открито. За седма поредна година Центърът за работа с доброволци към Детския отдел на НБ „Иван Вазов”, сдружение „Писалка и перо” и „Лайънс клуб Филипополис” инициират забавно четене и игри край Пеещите фонтани. Лятната читалня отваря врати утре в 10 часа и ще продължи на 26 и 27 юни. Входът е свободен.

За малчуганите са подготвени много езикови игри, викторини, предизвикателства, а всяко дете, което чете два часа, печели награда от фирма „Барт“.

Хлапетата ще имат възможност да четат, да играят и да се забавляват през цялата ваканция в обновения двор на Детския отдел на библиотеката, който ще бъде отворен за тях.

„Подбрали сме десетки образователни, логически и подвижни игри. Ще поседнете на меки пъзели от букви, но и ще редите думи и текст с тях; ще играете на „Не се сърди, човече!” в тревата. Доброволците ще ви подсказват как бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво, с което да изпълните поставеното предизвикателство“, обещава организаторът на инициативата Мария Петрова.

Книгите, които са специално подбрани, са предоставени от издателствата, които подпомагат проявата: „Просвета”, „Хермес”,  „Егмонт-България”, „Жанет 45”, „Софтпрес”, „Книжарници Сиела”, „Изток-Запад”, „Фют”, „Клевър бук”, сп. „Аз съм българче”, „Център за приобщаващо образование“, „Световна библиотека“ и помагалата по „БЕЛ – Четене с разбиране“ на „Анубис“.