Общински еко експерт запозна ученици от ОУ „Райна Княгиня“ с предимствата на пречиствателната станция в града

Четвъртокласници изработиха дърво от картон, символизиращо живата природа и значението на рециклирането за нейното опазване. Инициативата е по повод днешния 18 март – Световен ден на рециклирането.

Учениците и учителите от ОУ „Райна Княгиня“ се включиха активно в Global Recycling Day, който  се отбелязва традиционно през месец март по целия свят. Мотото на кампанията през тази година е “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”. Всички ученици в продължение на  седмица носили пластмасови бутилки, за да участват в надпреварата за разделно събиране, рециклиране и опазване на природата.

„Проведоха се много дейности, свързани с темата: оцветяване и украсяване на кошчета за разделно събиране на отпадъците в класната стая, работилница за претворяване на ненужните материали“, разказа директорът Теменужка Тошева.

По случай Световния ден на водата 22 март децата вече разработват проекти, правят макети, рисуват, съчиняват стихове, есета и приказки.

Ученици от 3 в и 4 в клас участвали в урок по проект „Зелени училища“, осъществяван от България, Сърбия и Румъния и под патронажа на СБУ и учителските синдикати в Румъния и Сърбия. На децата гостувала Руска Андреева – главен експерт в дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Община Пловдив, която ги запознала с предимствата, приложението и важните параметри на помпената и пречиствателната станция на града. Предстоят още учебни дейности на открито и игри за развиване на зелени компетентности.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.