Балони, рисунки по повод празника на поезията и музиката и постери като жест към възрастните хора изпълниха фоайетата на СУ „Цар Симеон Велики“

Емотикони, балони, картички и стикери с послание „Направи добро – помогни на някого да се усмихне“ подаряваха тази сутрин четвъртокласници от СУ „Цар Симеон Велики“. Децата посрещнаха съучениците си и учителите на централния вход на училището и зарадваха всеки един с изработени от тях творения. Повод за инициативата е Световният ден на усмивката. Основател на деня, посветен на доброто настроение и добрите дела, и емотикона е американският график Харви Бол. Той създава усмихнатото лице като част от рекламна кампания през 1963 г. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър на 1 октомври 1999 г.

Рисунки по повод празника на поезията и музиката, който също се отбеляза в първия ден на октомври, изпъстриха училищното фоайе. Днес общественото внимание се фокусира и върху възрастните хора – на тях бяха посветени постери, изработени от учениците от прогимназиален етап.