Четвъртокласници трябваше да изчисляват цената на сладоледа при една от задачите на днешното национално външно оценяване по математика. На него се явиха 5589 ученици от Пловдив и областта, които решаваха тест от 25 задачи. От тях 18 са с избираем отговор, като се посочва един от три възможни. Пет задачи са с кратък свободен отговор, на които се записва само решението. Задачата с разширен свободен отговор изисква записване на решението и отговора. А текстовата бе с три подусловия.

Нищо не ни затрудни, казаха на излизане момичета от СУ „Св. Климент Охридски“. И дадоха пример, че трябвало да пресмятат сбор и разлика, произведение и частно, което било изключително лесно. Справили се и с броя триъгълници на чертежа, както и с пресмятането на дневната надница при дадена им сума на месечна заплата. Веднага след излизането си от залата, едни грабнаха топката и се отправиха към спортните игрища, други пък се настаниха удобно на тревата с любима книга в ръка.

Оценките от се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап. Резултатите ще бъдат обявени до 7 юни.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.