Идеята на Александър Балабанов от първомайското СУ „Асен Златаров” дошла след среща с кмета на града

Четвъртокласници от Първомай сами инициираха и реализираха еко кампания. Децата от 4 а клас на СУ „Асен Златаров” засадиха 20 дървета край детските площадки в Градската градина и Скейт парка. Идеята хрумнала на Александър Балабанов, който успял така да запали съучениците си, че седмици наред децата спестявали от джобните си, за да закупят липи, чинари и брези. Родителите помогнали, за да се събере цялата необходима сума и децата да осъществят замисленото.

Сашо се ентусиазирал да помага за озеленяването на града след случайна среща с кмета на Първомай Ангел Папазов. След като разбрал за подетата от учениците инициатива, градоначалникът тутакси ги подкрепил и изпратил свои служители да посочат места и изкопаят дупки за новите дървета. Родителите на всички деца се включили в акцията, а децата обещали да се грижат редовно за фиданките.

„Респектиран съм от това, че толкова малки деца се амбицираха и осъществиха инициативата. Училищното ни портфолио, подобно на портфолиото на международни програми, има три задължителни елемента – творчество, спортни дейности и доброволчество в полза на обществото”, коментира директорът Чавдар Здравчев.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.