Ден на таланта, празник на чуждите езици и 60-годишен юбилей събра днес учениците и учителите на ЕГ „Иван Вазов”

Поздрав на шест езика по повод 60-годишнината на ЕГ „Иван Вазов” прозвуча днес, когато ученици и учители празнуваха юбилея на училището. Главни организатори на празника в спортната зала на Пловдивския университет бяха гимназистите, на които бе поверен изцяло сценарият.

„Исках това да бъде техният ден, да празнуват така, както те усещат тази кръгла годишнина. Затова заложихме на музиката и танците, а нашите деца показват високи резултати не само на олимпиади, състезания и матури, но са и невероятни таланти”, каза директорът Вихра Ерамян.

Празникът се превърна в пътешествие  из красиви страни и различни култури. В продължение на два часа публиката се разходи из слънчева Испания, романтична Италия, аристократична Англия и, разбира се, обиколи най-хубавите кътчета на България.

И тъй като рожден ден без торта не може, шест фонтана бликнаха върху огромното сладко изкушение, подарено за юбилея от верига сладкарници „Колекция”. „Честит рожден ден, училище!“ прозвуча на български, руски, английски, испански, италиански, френски и немски.

Празненствата по случай годишнината ще продължат и през следващите няколко дни. На 29 октомври Руската гимназия е обявила Ден на отворените врати. Възпитаници от всички випуски могат да влязат отново в класните стаи, за да си спомнят ученическите години, да гледат филм за юбилея, да се върнат назад във времето със снимки от историята на школото. Същата вечер от 17.30 часа в Дома на културата е тържественият концерт „60 години традиция с бъдеще”, на който ще бъдат връчени стипендиите на името на дългогодишния директор Марияна Димитрова и наградата на Обществения съвет на училището. На 31 октомври е факелното шествие, което ще тръгне от Централния площад, ще премине по Главната и ще завърши пред паметника на Иван Вазов в Дондуковата градина.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.