Асоциацията на частните училища подготвя петиция срещу преминаването към онлайн обучение

„Средата при нас е безопасна, затова родителите настояват децата да продължат да бъдат в клас. За разлика от другите училища, където има огромни потоци, ние имаме възможността да спазваме всички изисквания, защото при нас децата в паралелка са по-малко. Защо всички училища се поставят под общ знаменател“.

Това коментира директорът на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Стоян Сариев“ и Частно основно училище „Бъдеще“ Светла Тошкова по повод заповедта на здравното министерство от утре всички гимназисти да преминат към обучение в онлайн среда.

„От снощи телефонът ми буквално загря от обаждания на родители, които недоумяват защо трябва децата им да остават вкъщи, при положение, че разстоянието между чиновете е близо 2 метра. Те са на мнение, че контролът по време на присъственото обучение е много по-голям“, обяснява Тошкова.

Българската асоциация на частните училища, в която членуват „Стоян Сариев“ и „Бъдеще“, подготвя становище, което ще бъде подкрепено с петиция от родители. Искането е мерките да не бъдат за прилагани еднакво за всички училища, а тези, които могат да осигурят защитена среда, да могат да продължат да обучават присъствено.

Вече е изпратено писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.