Двама от тазгодишните зрелостници на „Едмънд Бърк” са с оценки 5.93 от матурата по английски

Частна профилирана гимназия „Едмънд Бърк” ще обучава безплатно ученици след завършено основно образование. Училището е в списъка на частните, които от началото на тази година получават държавна субсидия за издръжка на учениците си по подобие на децата в общинските и държавните школа.

„Една част от бъдещите ни 8-класници ще се обучават без такса. Това ще важи за целия период до завършването им. А за останалите годишната вноска ще бъде намалена, заради средствата, които получаваме от министерството на образованието. Всички, които искат да получат добра подготовка подготовка по два от най-разпространените езици – английски и испански, са добре дошли при нас”, каза управителят на „Едмънд Бърк” Фани Истаткова. Като доказателство за отличната подготовка, която учениците получават по чужд езика, тя посочва резултатите на двама от тазгодишните зрелостници, които са изкарали 5.93 на матурата по английски.

Училището се помещава в Дома на техниката, където има модерно оборудван компютърен кабинет. Часовете по информационни технологии се водят на английски език от графичния дизайнер Емил Йончев. Хорариумът часове по чужди езици не се различава от този в общинските езикови гимназии, уточнява Истаткова. Испанският влиза като втори език в 9 клас. Гимназията залага и на добрата подготовка по български, като за преподаватели са привлечени Росица Стойкова (член на Съюза на независимите български писатели) и Ангелина Недева – автор на тестове и работни листове по български и литература.

Името на Частна профилирана гимназия „Едмънд Бърк” фигурира в Справочника на РУО-Пловдив за тазгодишния държавен план-прием. 80 на сто от възпитаниците й се реализират в чужбина.

Документи се подават на място на ул. “Гладстон” 1 – Дом на науката и техниката. Телефон за контакти: 0897 508 696