Няма да допуснем превръщането на училището в риалити шоу, тежко ни, ако родителите диктуват правилата,  казва регионалният лидер на синдикат „Образование“

„Училището не е място за забавление и приятно губене на време.  Учителят не е аниматор, нито помощен персонал, а квалифициран специалист. Ние, пловдивските учителите, членуващи в СО „Подкрепа“, с останалото си самоуважение и любов към България ще противодействаме категорично на опитите да се превърнем в нация от немислещи, безкритични, бездуховни индивиди. Няма да допуснем опорочаване на учебния процес,  вмешателство в работата ни и превръщането на училището в реалити шоу от типа на Биг Брадър“.

С тази позиция излиза регионалният лидер на синдикат „Образование“ в Пловдив Цило Нейчев по повод родителските протести с искане за видеонаблюдение в детската градина и класната стая. Довечера в 17.30 часа пловдивски родители ще се съберат пред Община Пловдив, за да заявят исканията си, в това число мандати за директори, началници на РУО и общински просветни шефове.

„Кому и защо са нужни камерите в клас, кой от кого ще се пази и ще пази, кой какво ще доказва? Тежко ни, щом правилатата се диктуват от родителите, а те демонстрират неуважение към учителя, подлагат на съмнение и неговата съвест и почтеност“, казва Цило Нейчев и припомня Ботевите думи, че учителят трябва да бъде търпелив като вол, добър като агне и телесно здрав като битолски просяк.

 Нейчев е категоричен,  че правила трябва да има, но те да важат за всички – учители, ученици и родителите.