„Обичайните заподозрени” ще дадат начало на 18-то издание на литературния фестивал

Централният площад ще се превърне в Алея за книгата за „Пловдив чете”. 18-тото издание на литературния фестивал ще се проведе от 28 септември до 4 октомври. Издателства от цялата страна ще подредят най-новите си издания и хитови заглавия под шатрите в центъра на града.

Литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения и творчески срещи, премиери на книги, дискусии, изложби, концерти, работилници оформят програмата на традиционния форум, чийто домакин е издателство „Жанет 45” и който е част от Културния календар на Пловдив.

Официалното откриване ще бъде на 29 септември от 19:30 часа на Античния театър. Доброто настроение на четящите хора организаторите ще оставят в ръцете на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“: Иван Лечев (китара),Мирослав Иванов (китара), Веселин Веселинов – Еко (бас китара) и Стоян Янкулов –Стунджи (ударни инструменти). На древната сцена ще се качат също хор „Детска китка“ и фолклорен ансамбъл „Дилянка“. Церемонията по откриването традиционно е свързана с връчването на двете големи награди – „Орфеев венец” -за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка” – за най-добро художествено оформление на книга.

Вижте цялата програма на Пловдив чете 2020: http://plovdivchete.com/programata/