Каузата на благотворителните инициативи на учениците, които се пренесоха от гимназията в Капана, е Хитрино

dscf0235

Целувка по бузата срещу левче. Така набираха средства на благотворителния коледен базар днес 8-класници от ЕГ „Иван Вазов”. Идеята хрумнала на Георги Димитров, но съучениците му повече се спираха да се снимат с любопитната оферта, отколкото да се възползват от предложението. Други пък се чудеха кой кого трябва да целува. С лев по-вече се харчеше целувката по устните.

dscf0233

Препълнени щандове с традиционни за различни държави коледни вкусотии привличаха учители, ученици и гости. Тазгодишната кауза е подпомагане на семействата, пострадали след взрива в Хитрино. 9 з клас се включи с оригинални елхички от шоколадов мъфин с вафлена фуния за сладолед, полята със зелен крем. 10-класници бяха измайсторили плетени коледни топки за украса, декорирани с разноцветни копчета. Късметчета в стъклени мини бутилки предлагаха от 12 г. С оригинално послание посрещаха посетителите на щанда си учениците от 8 е клас. На гърба на тениската на Борис Ангелов бе изписано: „Моралът над всичко”, което всъщност се оказа мотото на класа.

dscf0242

Веднага след края на училищния базар, учениците се пренесоха в квартал „Капана”, където отвориха щанд за коледни сувенири. С песни, танци, театър и коледни сувенири, талантите на гимназията се изявиха и на сцената на творческия квартал.