Търсят подкрепата на родители и граждани в подписката против обособяването на зона за паркиране и гариране

Училищното ръководство на Хуманитарната гимназия се обяви срещу обособяването на зона за паркиране и гариране на автомобили на бул. “Шести септември” и бул. “Източен”, където общината възнамерява за изгради буферен паркинг за 130 коли. Общественото обсъждане на проекта и поемането на дълг от 13 милиона лева е насрочено от 17 часа днес в сградата на Общинския съвет.

„Мястото за такова съоръжение е неподходящо от гледна точка на сигурността и здравето на близо 2000 деца, учителите, служителите и живущите граждани. Строителството ще продължи много дълго време и това ще пречи на учебния процес. Вече построено, съоръжението ще създава проблеми, поради непрекъснатия шум от тръгващи и спиращи автомобили. Ще нарастне съдържанието на вредни емисии от изгорелите газове в и без това замърсения въздух в този район“, се казва в петицията, която ще бъде внесена на общественото обсъждане днес.

Управата на гимназията търси подкрепата на родители и граждани и е на мнение, че трябва да се търси по-подходящ терен.

С новия заем е предвидено да се изградят два многоетажни паркинга в районите „Тракия“ и „Централен“, буферен паркинг между районите „Централен“ и „Източен“ и ремон на подлеза на баня „Старинна“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.