Търсят подкрепата на родители и граждани в подписката против обособяването на зона за паркиране и гариране

Училищното ръководство на Хуманитарната гимназия се обяви срещу обособяването на зона за паркиране и гариране на автомобили на бул. “Шести септември” и бул. “Източен”, където общината възнамерява за изгради буферен паркинг за 130 коли. Общественото обсъждане на проекта и поемането на дълг от 13 милиона лева е насрочено от 17 часа днес в сградата на Общинския съвет.

„Мястото за такова съоръжение е неподходящо от гледна точка на сигурността и здравето на близо 2000 деца, учителите, служителите и живущите граждани. Строителството ще продължи много дълго време и това ще пречи на учебния процес. Вече построено, съоръжението ще създава проблеми, поради непрекъснатия шум от тръгващи и спиращи автомобили. Ще нарастне съдържанието на вредни емисии от изгорелите газове в и без това замърсения въздух в този район“, се казва в петицията, която ще бъде внесена на общественото обсъждане днес.

Управата на гимназията търси подкрепата на родители и граждани и е на мнение, че трябва да се търси по-подходящ терен.

С новия заем е предвидено да се изградят два многоетажни паркинга в районите „Тракия“ и „Централен“, буферен паркинг между районите „Централен“ и „Източен“ и ремон на подлеза на баня „Старинна“.