Учениците учат английски по езикови системи на международните училища в ЕС

Всеки бъдещ осмокласник в ЧСУ “Дружба“ ще получи хромбук за учене вкъщи и в училище. Училището прилага модела 1:1 в осмите и деветите класове, които не използват хартиени учебници, а изцяло дигитално съдържание по всички предмети. Всеки ученик и учител разполагат с индивидуално електронно устройство и свързан към него персонален профил. Това е одобрената от МОН иновация, която се прилага успешно. От 2017 година училището е иновативно.

„Обучението на учениците в гимназиален етап се провежда по езиковите системи на международните училища от Европейския съюз“, казва директорът Илия Емилов и не крие задоволството си от високите резултати, които са постигнали седмокласниците на ЧСУ „Дружба“ на националното външно оценяване – по-високи от средните за областта и страната.

По български език и литература тримата ученици от ЧСУ “Дружба“ са се представили изключително успешно и имат, съответно 95,00 точки, 94,50 точки и 90,50 точки. За Пловдив и областта средният резултат е 55,59 точки.

Резултатът от НВО по математика за училището е 53,15 точки. С най-високи резултати са трима ученици, съответно със 78,25, със 76,75 и със 74,50 точки. За Пловдив средният резултат е 35,26 точки, а на национално ниво – 35,29.