Камата решава задачи в часа по математика на Тинка Михайлова от СУ “Св. Константин-Кирил Философ“

Футболната легенда Христо Стоичков изненада учениците от 7 в клас на СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, влизайки изненадващо в класната стая по време на часа на класа. Модерния ляв се отзовал на поканата на преподавателя по математика и класен ръководител Тинка Михайлова и пристигна в училището заедно с футболния съдия Атанас Узунов.

„В първия момент седмокласниците онемяха“, разказва Михайлова. Учениците не вярвали, че тя може да удържи на обещанието си, след като били наясно с многобройните ангажименти на Стоичков и плътната му програма. След първоначалния шок последвали бурни овации.

Според предварителната уговорка Камата повел разговор на тема: „Оценка и самооценка“. Той влязъл в ролята на класен и след дебатите даже пробвал да решава задачи със седмоклсниците, на които предстои да се явяват на национално външно оценяване. Оказало се, че все още добре помни формулите за съкратено умножение и може да ги използва точно. Демонстрирал го, решавайки зададените от класната задачи.

„Учениците се убедиха, че има смисъл да знаят и могат. Примерът на звездата го доказа. Той поговори с тях и в посока ценности и перспективи в развитието“, разказа Михайлова и добави, че Стоичков посъветвал децата да не губят време с телефоните и благодарил на учителите си.

„Надявам се след среща като тази да запаля пламъчето на любовта към математиката. Дано да осъзнаят, че да си известен, е плод на много усилия и целенасочен труд. А математиката и спортът могат да са взаимодопълващи се“, казва Михайова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.