Децата от забавачката получиха приза за най-малки читатели в конкурса на НБ “Иван Вазов” от поета Виктор Самуилов

Литератор и юрист от ПУ взеха наградите за възрастни

DSCF5904

Невероятно, но факт – 5-годишни малчугани спечелиха приза за малки читатели на Народната библиотека. За първи път отличието се връчва не на конкретно дете, а на група хлапета и това са момчетата и момичетата от ЦДГ “Люляк”.

“Цяло лято бяха неотменни участници на четенията, организирани от библиотеката. Радвам се, че имаме толкова малки читатели и се надявам в бъдеще също да обичат толкова много книгата. За всеки от тях има награда, както и грамота”, каза директорът на НБ “”Иван Вазов” – Димитър Минев.

Ентусиазираните хлапета, облечени като приказни герои, получиха в добавка и книги от Виктор Самуилов, който бе гост на връчването на наградите “Читател на годината от 5 до 105”.

В старшата категория наградата за най-четящ пловдивчанин отиде при  гл.ас. Димитър Кръстев от Пловдивския университет. Той е преподавател по теория на литературата и получи комплект книги, както и безплатен абонамент за догодина.

В списъка на най-четящите попадна и Жана Колева – редовен докторант към Юридическия факултет на ПУ. Тя бе отличена като най-редовния читател студент. Отличие получи също Станислава Георгиева. Най-четящата ученичка се оказа Лора Емилова Йорданова.

“Това дете непрекъснато е в библиотеката”, похвали четвъртокласничката от СОУ “Св.Седмочисленици” директорът Димитър Минев.