С демонстрации, тренировки по футбол и таекуондо в детска градина „Слънце” бе отбелязан днешният Европейски ден на спорта в училище.

„Подкрепям всички инициативи, свързани с насърчаването на физическата активност на децата. Желанието ми е все повече ученици и младежи да спортуват, защото спортът е не само здраве, той възпитава и изгражда характери”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров, който е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо ITF и международен съдия.

В празника на децата от „Слънце“ се включиха състезатели от Армейски спортен клуб по таекундо „Тракия“ и футболисти на „Локомотив”.

Европейският ден на спорта в училище се организира у нас от Сдружение BG Бъди активен и е част от националната кампания NowWeMOVE. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред подрастващите в цяла Европа.

През тази година допълнителната тема е „Зелено образование чрез спорт“. Екипът на градината организира беседи, образователни филмчета, почистване на района около детското заведение, игри, посветени на намаляването и рециклирането на отпадъци и тяхното разделно събиране, игри с мама и татко, както и изложба от отпадъчни материали.