uchebna godina3

Ректорът на Пловдивския университет проф. Запрян Козлуджов би първия шут на новото футболно игрище с изкуствена трева, което бе открито днес със старта на новата академична година. Теренът с размери 20:40 кв.м. се намира в непосредствена близост до Многофункционалната спортна зала, където вузовското ръководство приветства официално първокурсниците и останалите студенти. Висшето училище е инвестирало и 280 000 лева в нов фитнес.

Най-голямата придобивка за университета е луксозното общежитие, което предлага условия като в тризвезден хотел. Всяка от 77-те стаи в него е с площ от 26 квадрата. Обзавеждането включва две легла, бюра и самостоятелен санитарен възел. Градежът на блока и обзавеждането са глътнали близо 3 млн. лева.
Това е първият от общо четирите еднотипни блока, които ще оформят модерния студентски кампус на висшето училище с общ капацитет от 600 легла.

В идейния проект влизат още експериментални компютърни и кибернетични лаборатории, педагогически център за иновации и работа с деца със специални образователни потребности, както и център за обучение по езици.

В приветственото си слово ректорът пожела на студентите да учат така, че да намират сами отговори на въпросите и в типичния за него стил разказа притча са ученика и учителя.
uchebna godina2

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.