Спортното министерство дава нужните 40 000 лева за световните ученически игри

Футболистите от ТЕТ-а  отиват не само да участват, а да донесат титлата
Футболистите от ТЕТ-а отиват не само да участват, а да донесат титлата

 

Футболният отбор на Професионалната гимназия по електроника и електротехника заминава за световните ученически игри в Гватемала. Щастливата вест дойде снощи, когато спортният министкър Красен Кралев заяви, че ведомството му поема разходите за пътуването и пребиваването на пловдивските шампиони. Те наредиха страната ни сред най-добрите 24 отбора от цял свят, които ще премерят сили на международния турнир.

„Невероятно сме щастливи, защото и аз, и момчетата живеем с надеждата, че ще успеем да отидем. Ще дадем всичко от себе си не само да участваме, а и да завоюваме титла“, каза за „Уча в Пловдив“ треньорът Янко Радев, който е и преподавател по физическо в училището.

Футболният тим на гимназията е единственият в страната, който има завоюван пълен комплект медали – бронзови, сребърни и златни от държавни ученически първенства. Повечето от футболистите играят в юношските тимове на местните „Локо“, „Ботев“, „Марица“ и „Спартак“, но като отбор на гимназията са единни и не пропускат тренировки. За Гватемала ще пътуват 18 души от 8, 9 и 10 клас. От Българския футболен съюз са им подарили три пълни комплекта екипи и 10 топки.

Директорът Стоянка Анастасова с едно от отличията, спечелени от футболистите на гимназията
Директорът Стоянка Анастасова с едно от отличията, спечелени от футболистите на гимназията

 

„Капарирахме самолетните билети с дарени от спонсори пари. От „България еър“ ни направиха отстъпка и, вместо по 340, билетът до Мадрид ни излиза 120. Нощувката в испанската столица също се поема от самолетната компания“, обясни директорът на гимназията Стоянка Анастасова. За да се запазят тези преференции обаче, училището трябва да плати до края на януари, така ще радостната вест дошла точно навреме.

Що се отнася до подготовката, треньорът Янко Радев заяви, че всяко от момчетата тренира с клубния си отбор и ще бъде създадена организация за контроли. През март започва ученическото първенство, когато окончателно ще бъде сглобен отборът за Гватемала.

От шест години насам гимназията е неизменен шампион на града и областта. През 2013-а са шампиони на България, имат и вицешампионска титла от миналата година.

Треньорът Янко Радев е сигурен в успеха на момчетата си
Треньорът Янко Радев е сигурен в успеха на момчетата си

 

1 КОМЕНТАР

  1. Много се радвам като прочета за успехите на децата, не само в спорта. Още повече се радвам когато тези инициативи се подкрепят не само от държавата, а и от частни фирми. Браво!

Коментарите са затворени.