Главният прокурор Сотир Цацаров връчва дипломата на първенеца на випуска на Юридическия факултет на ПУ. 17  са абсолвентите отличници

Благотворителен футболен турнир събира средства за семестриални такси на студенти юристи с финансови затруднения. Той ще се проведе на 8 и 9 май в Спортната на Пловдивския университет. Инициативата е на студентите от Юридическия факултет на висшето училище.

„Ние сме сплотена академична общност, която утвърждава във всички свои действия ценностите и идеалите на правото, но също така и духа на бъдещето, въплътен в предстоящия ден. Всеки може да участва в турнира или да подкрепи каузата, като закупи покана на символичната стойност от два лева. Комисия от студенти, преподаватели и служители на Юридическия факултет ще разпределя събраните средства. Приятелствата, които създаваме и отношенията, които градим, са неизменна част от бъдещето ни, свързано с правото”, казват организаторите на инициативата.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще присъства на официалната церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2017 на Юридическия факултет на ПУ на 16 април.  Тържеството също ще се проведе в Спортната зала на университета от 10 часа. Обвинител номер едно ще връчи дипломата на първенеца на випуска Кристиан Райчев, който завършва с успех „Отличен” 5.99.

200 студенти, редовно и задочно обучение, ще получат дипломите си за завършено висше юридическо образование. 17 са отличниците, за които са предвидени следните награди: грамота, книги от издателство „Сиела“, както и едногодишен безплатен абонамент за правно-информационната система „Сиела“.

На церемонията ще присъстват съдия Явор Колев – председател на Административен съд – Пловдив; адвокат Стефан Левашки – председател на Адвокатска колегия – Пловдив, опредставители на съдилищата и прокуратурата в града под тепетата.