На площад “Централен” днес бе поставено  и триизмерното лого на  “Пловдив- 2019”

На Римския стадион в Пловдив вече може да се види единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Експозицията е създадена по повод 30-годишнината от падането й, която се отбелязва през 2019 година. Откриването на изложбата  ще бъде на 12 януари, като  част от поредицата събития в програмата за старта на “Пловдив 2019”. Колекцията е създадена от известния френски куратор Силвестър Верже. Проектът се осъществява в партньорство с Френския културен институт.

Акцентите в изложбата са портретите на Дейвид Бауи, Иги Поп и Лу Рийд. Трите поп икони са изобразени от уличните художници Джеф Аеросол от Франция и Джими Си от Австрия върху голям 3-метров фрагмент от стената.

Експозицията на открито  представя предшественици на берлинското улично изкуство от 80-те години на ХХ век и съвременни стрийт артисти. Включени са творби на емблематични художници, творили по Берлинската стена, като Тиери Ноар, Кристофор-Еманюел Буше, Киди Ситни, Индиано, Хайнц Куздас и Петер Унзикер, както и произведения на международно признати уличини артисти, като Джеф Аерозол (Франция), Борондо (Испания) C215 (Франция), Джон Краш Матос (САЩ) , Далийст (Китай), Фейт47 (Южна Африка), Джими Си (Австралия), Л7М (Бразилия), Рън (Италия), 1Ъп (Германия) и Джон Долан (Великобритания).

На площад “Централен” днес бе поставено  и триизмерното лого на  “Пловдив- 2019”.