Todor_Tumbalev5

Български фотомодел в Лондон ще помага за развитието на детския спорт в Стамболийски. Тодор Тумбалев, който от няколко години е сред лицата на английската модна индустрия, организира събиране на парични дарения сред своите сънародници в чужбина. Целта е да бъдат подпомагани детските спортни клубове в родния му град. Намерението на Тумбалев е да ангажира колкото може повече хора по света, които са родени, израснали или свързани по някакъв начин със Стамболийски.

„За целта ще създам  група във Фейсбук и на страницата й ще публикувам сметка, на която да се изпращат даренията. Сумата ще е символична –  пет паунда, пет евро или пет долара, но събрана от много хора, ще позволи да се закупят екипи, топки и други принадлежности, от които се нуждае детският спорт в Стамболийски”, обясни Тодор. Идеята му е даренията да се правят всеки месец от 1 до 20 число. До 25-та дата той ще прави покупките на спортните артикули, които ще снима и ще публикува във Фейсбук заедно с касовата бележка, за да има отчетност. До края на месеца с куриер ще изпраща дарението на спортните клубове в града, които в момента са шест – по баскетбол, футбол, тенис на маса, борба, таекуондо и джудо.

Тодор Тумбалев обяснява инициативата с факта, че самият той активно е спортувал в детските си години.  Той живее в Лондон от пет години. Освен, че е пробил като фотомодел, има изяви като дизайнер, а от известно време се снима и във филмови продукции. От миналата година е студент по бизнес в английската столица.