От следващата година фотографията ще бъде включена в Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков на церемония по награждаване на победителите във фотоконкурса „Моето училище е най-хубавото“, която се състоя в МОН. Снимките им бяха подредени в изложба и включени в календар. „Всяка от тези снимки е специална, защото е вдъхновена от вашето училище. То трябва да бъде точно такова, каквото е в тези пъстри фотографии – да събужда емоции, да мотивира към творчество и изява на таланта всяко българско дете във всяко кътче на страната ни и извън нея“, каза министърът.

За поредна учебна година МОН реализира Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“, чиято цел е да подпомогне формирането у учениците на умения за екипна работа чрез участието им в колективни изкуства и спортове, насочени към стимулиране на техните интереси, способности и компетентности. Над 62 000 деца са включени в такива дейности през тази учебна година, като 29 684 са в групи по изкуства и 32 329 – по спорт. От тази учебна година към дейностите, свързани с изкуства, са включени филмовото и изобразителното изкуството, а от следващата МОН предвижда да включи и фотография.

Фотоконкурсът „Моето училище е най-хубавото“ на издателство „Аз-буки“ се провежда под патронажа на МОН вече 8 години. От началото на неговото създаване над 3 000 ученици са запечатали в снимка своето училище, своя клас или своя учител. Над 400 бяха изпратени в тазгодишното му издание. Участваха ученици от всички класове – както първокласници така и абитуриенти. Авторитетно жури от доказани професионалисти излъчи най-добрите 13. Големият победител е второкласникът Димитър Баталов от Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава, Словакия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.