Професионални изпълнители и начинаещи певци излязоха заедно на една сцена в концерта „На кръстопът” на СУ „Св.Св. Кирил и Методий”

Фолк звезди дадоха рамо на бъдещите си колеги и пяха на една сцена с тях в Дома на културата снощи. Благотворителният концерт “На кръстопът”  на учениците и преподавателите от СУ “Св. Св. Кирил и Методий” бе подкрепен от дългогодишната солистка на Виевската фолклорна група Росица Пейчева, от сестрата на Преслава – Ивелина Колева и популярната изпълнителка на народни песни и на авторски фолклор Пепи Христозова.

Музикалният спектакъл по идея на певеца и преподавател Здравко Мандаджиев и на хореографите Нели Карабахчиева и Боян Алексиев разходи публиката из фолклорните области на България. Докато момчетата и момичетата от профил “Музика” и учениците, които се обучават за професия “Танцьор” демонстрираха таланта си, на мултимедиен екран вървяха природни картини от различни кътчета на България. “Родопска китка” звуча в изпълнение на младите дарования и Руса Каврошилова, след което бурните аплодисменти бяха за Гайдарската група. Истински фурор предизвика изпълнението на “Булки присмехулки” по текст на Чудомир.

Със събраните средства от концерта ще се подпомогне участието на училищните певци и танцьори на фестивали. През април те има показа на форум в Гърция.

Специални поздравления и цветя ученици и учители получиха от кмета на Община Пловдив Иван Тотев и от генералния консул на Република Турция Хюсеин Ергани.