Фитнес на открито и баскетболно игрище а новите придобивки за малките възпитаници на детска градина „Мирослава”.  Обновената площадка и дворно пространство са по проект на общината, която осигурява по-голямата част от средствата, а останалите са от бюджета на детското заведение.

„Близо 200 площадки и над 1,120 000 лева е инвестицията на общината до момента. Средата за игра на децата коренно се промени към по-добро. Над 40 са санираните сгради на детските градини, а 6 новопостроените“, каза днес зам.-кметът Стефан Стоянов, който посети „Мирослава”, заедно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов.

Те присъстваха и на занимание в групите, в които децата се обучават по метода на Монтесори. Малчуганите от трета и четвърта група показаха, че с минимална помощ от страна на учителите пишат и смятат сами, а наред с това безпроблемно работят в екип.

„Тишината, спокойствието при децата, съсредоточеността, отношението към учителите и между тях самите различно. Важно е този тип на общуване и овладяване на знанията да започне от ранна детска възраст, когато се формират навици“, сподели Стоянов.