В северната и източната част на двора вече има поставена нова 3-метрова ограда

Фитнес на открито е най-новата придобивка за учениците от СУ „Пейо Яворов“.  Той е изграден със средства от ПУДОС и министерството на околната среда и водите. Лостове за набиране, шведска стена, хоризонтална стълба, халки за гимнастика, уред за коремни преси, двойна успоредка и стойка за лицеви опори ще дадат възможност на децата да бъдат физически активни.

„Младите хора са обездвижени, заковани пред компютрите, което е причина и за затлъстяване при немалък процент от подрастващите. Трябва да им даваме повече възможности за спорт в училище, затова кандидатствахме с проекта за открития фитнес“, каза директорът Пламен Стоилов.

В северната и източната част на двора вече има поставена 3-метрова ограда. На мястото на старата ограда, която бе напълно компрометирана и опасна за учениците и минаващите граждани към прилежащите пешеходни пространства, вече е сложена изцяло нова. Тя е финансирана по общинската подпрограма за проектиране и изграждане на нови спортни площадки и облагородяване на дворни пространства.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.